000

2018. augusztus 8., szerda

Partitúra Zenei- és Kalandtábor Szolnokon

Tizenkettedik alkalommal tartottak zenei és sport tábort 2018. július 29. augusztus 4. között Szolnokon, az evangélikus gyülekezetben. 2007-től elkezdett Partitúra Zenei Tábor ebben az évben sportos, kalandos tartalommal bővült, de valójában eddig különállóan megvalósított gyülekezeti táborok összevonása is történt. Ennek eredményeképpen az eddig megszokott zenei foglalkozások mellett most a tartalomnak megfelelő helyszíneken sárkányhajó, falmászó, kerékpáros-íjász, labdajátékos, városszépítő-kertészkedő, városfelfedező élménytevékenységek is vártak a fiatalokra. A résztvevő gyermekeknek, de a szervezőknek is minden egyes nap tartalmát négy csoportbeosztásban lehetett megélni és lekövetni (zene, zsoltár, sport és kaland, beszélgetős csoport).


Az egész hét tevékenységeit Dániel könyvének igei vezetése hatotta át: 

1. Ismerd fel a helyzetet! (Dán 1, 1-5)
2. Vedd fel a kesztyűt! (Dán 1, 3-8)
3. Edzz és tanulj! (Dán 1, 18-21)
4. Küzdj meg! (Dán 1, 8-15) 
5. Győzz! (Dán 3)
6. Tarts ki! (Dán 6)

A reggeli esti áhítatokon Győri Péter Benjámin, Győri Tamás József, Kustra Csaba, Végh Miklós lelkészek szolgáltak.


A tizenkettedik Partitúra Táborról elmondható, hogy formabontó módon kilépett a saját megszokott kereteiből. Tette ezt azzal, hogy észrevehetőbb módon megjelent a városban, mint eddig. A nyári szabadsági szezon kellős közepén, elkötelezett szolgálatra bevont nagyszámú segítőt nemcsak a gyülekezetből, hanem a gyülekezethez nem tartozókból is. (pl. sárkányhajó, falmászó oktatók vagy a városi főkertész) Az esti nyilvános áhítatokra és az azt követő beszélgetésre bevonzott olyan személyeket is, akik csak éppen arra jártak, vagy csak ritkán jutnak el gyülekezetbe. Az utolsó lezáró napon azzal a meggyőződéssel búcsúztunk, hogy Isten igéjével áthatott fegyelmezett időbeosztású napok nem múlhatnak el csak úgy nyomtalanul.
„Így lesz az én beszédem, amely számból kimegy, nem tér vissza hozzám üresen, hanem megcselekszi, amit akarok…” (Ézs 55,11)

Köszönet a szolnoki evangélikus és református gyülekezetnek és minden segítőnek, akik szolgálatukkal, adományaikkal és eszközeikkel támogatták a tábor megvalósulását és célját.

Kép és cikk: Kustra Csaba