000

2018. június 18., hétfő

Lelkészkirándulás

A Dél-Pest Megyei Egyházmegye különböző programjai között mindig fontos helyet foglal el a lelkészek kirándulása, ahol a természetes összezártság során van lehetőség közös ügyinkről még többet beszélgetni. 


Ez valósult meg 2018. június 13. és 14. között, amikor a két nap során Maglód – Tatabánya – Tata – Lipót - Mosonmagyaróvár – Pozsony – Nagyszombat – Nyitra - Maglód útvonalat jártuk be. A közös együttlétek mellett természetesen előkerültek azok a tudnivalók vagy események is, melyek egy-egy városhoz kötődnek. (Turul-emlékmű, tatai vár, Lipóti pékség sikertörténete, a mosonmagyaróvári gyülekezet, a mosonmagyaróvári 1956-os és trianoni emlékmű története, pozsonyi, nagyszombati és nyitrai főbb nevezetességek) 


A programot Varsányi Ferenc a lelkészközösség felelős vezetője állította össze és irányította. Az út során segítségünkre volt Kiss Miklós esperes, egyben a mosonmagyaróvári gyülekezet lelkésze, valamint Mátyás Áron a pozsonyi nagykövetség munkatársa. Köszönet a szervezőknek minden fáradozásukért.

Cikk és kép: Kustra Csaba