000

2015. május 8., péntek

Lelkésziktatás Péteriben

Lelkészt itattak 2015. május 2-án, szombat délután 3 órakor a péteri evangélikus templomban. Mind a gyülekezet és mind Óvári Péter János lelkész részéről hosszas mérlegelés után jutottunk el eddig a mai napig - kezdte Győri Péter Benjámin esperes beiktatási gondolatait. Reménységünk az, hogy ez a megfontoltság meghozza hosszútávon is az eredményét.


Az esperes az iktatási meghívó igéje a Róm 8. 15 alapján tett bizonyságot az evangéliumról.

"Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: Abbá, Atya!"

Igehirdetésében az állatidomításnál is gyakran használt ostor és a kockacukor eszközein keresztül mutatott rá arra, hogy Isten a mi Atyánk, nem egyfajta külső kényszerítéssel akar munkálkodni közöttünk. Ő Krisztusban bizalmas közösségbe akar lépni velünk, hogy így találjuk meg értelmét életünknek és szolgálatunknak ott ahol élünk és mozgunk minden nap. A beiktatást követően Óvári Péter János lelkész szintén a Róm 8. 15 alapján szólt. Bizonyságában felhívta a gyülekezet figyelmét arra, hogy a gyülekezetbe érkezése előtt személyesen meglátta az igéből „fiúságát”. Felismerte, hogy Krisztus által nem sárga, netán piros, hanem tiszta lapot kapott és így jött és végzi a szolgálatát. Jó volna, ha ezt az örömöt minél többen az ige alapján átélnék Péteriben is és más gyülekezetekben és az Isten által kapott fehér lapot tartanák egymásnak. „Péteribe az Istentől kapott fehér lappal jöttem. A fiúság Lelke mindig figyelmeztet, hogy a bűn rabszolgaságából Isten szabad gyermeke lettem. Lelkészként, Isten küldötteként, fehér lap van a kezemben. A Király aki elengedte minden tartozásunkat, arra tanít hogy mi is ezt tegyük az adósainkkal.„

A lelkész igehirdetése után közgyűlés következett, ahol a péteri gyülekezet felügyelője Varga Józsefné irányításával köszöntések sora következett az egyházmegye, a gyülekezet, a település és a család képviselői részéről. A lelkészek nemcsak igével, hanem zenekarukkal is szolgáltak. A lelkészt a péteri hagyományőrző kör, Kalina Enikő énekes és helyi fúvósok is köszöntötték. Az ünnepi közgyűlést szeretetvendégség követte, melynek az Általános Iskola egyik erre alkalmas helysége adott helyet. 

Köszönet a szervezőknek a vendéglátásért.